‘Anesthesie is anesthesie. Patiënten gaan overal slapen en worden overal wakker. Het maakt niet uit waar je staat, de techniek is overal hetzelfde. Alleen de manier waarop je werkt is anders op verschillende locaties. Die afwisseling maakt het werk juist zo leuk’, zegt Hidde Huismans (39 jaar). Hij werkt al jaren met de Felix-app en dat bevalt hem prima.

Hidde is sinds 2005 werkzaam in het Erasmus MC. Na een opleiding van drie jaar werkte hij nog twee jaar in het Sophia Kinderziekenhuis. ‘Ik wilde die kennis en kunde gewoon in de vingers hebben’, geeft Hidde aan. Terug in het Erasmus en na een aantal jaar werken boden zijn vele overuren en zijn gezonde nieuwsgierigheid hem de mogelijkheid om flexibel te gaan werken in andere werkomgevingen.

mobile

Kennismaking met de Felix-app

‘Ik had tijdens mijn opleiding al gemerkt dat degenen die in de perifere ziekenhuizen werken veel sneller zelfstandig werken. Daar staan ze veel sneller alleen op de kamer dan wij in een academisch ziekenhuis.’ Omdat Hidde die ervaring ook wil opdoen, gaat hij aan de slag als zzp’er naast zijn fulltimebaan in het Erasmus. ‘In die tijd kon je nog à la minute een vrije dag opnemen. En belde ik ze gewoon om te vragen of ze nog iemand nodig hadden. Zo kwam ik terecht in Helmond of Nijmegen en allerlei andere locaties.’ Hidde komt in contact met Willem Weij van ikflex.nl. Via de Felix-app van Ikflex.nl kon hij vanaf dat moment veel verschillende diensten oppakken en werkte hij op allerlei locaties. 


Alles plannen met de Felix-app

Hidde heeft zijn werk uiteindelijk helemaal naar eigen wens ingericht. In een week werkt hij drie dagen voor het Erasmus MC en een aantal diensten voor ikflex.nl. ‘Naast mijn vaste uren werk ik ongeveer twee of drie extra diensten in de week. Bijvoorbeeld een nachtdienst en overdag nog een dagdienst. En soms nog wel eens een nachtdienst erachteraan. Alle diensten plan ik in via de Felix-app.’ Het werk in een perifere kliniek of privékliniek is wat meer onvoorspelbaar. De dienst is pas afgelopen als het programma afgerond is. Dat kan dan om drie uur zijn, maar ook pas om zeven uur. 


Leuk en uitdagend werk

De afwisseling van het werken via ikflex.nl naast zijn vaste baan maakt het werk juist zo leuk, vindt Hidde. ‘In sommige diensten doe je gewoon heel veel zelf. Laatst hadden we een patiënt die veel aandacht en zorg nodig had. Eigenlijk geen patiënt voor het ziekenhuis daar. Maar ja, omdat ik inmiddels die kennis en kunde heb en dat soort patiënten heel vaak zie in de academie, heb ik er geen problemen mee om met zo’n patiënt alleen te staan. Dat maakt mijn werk juist zo leuk en uitdagend. Geen dag is hetzelfde’. 


Passende specialisten 

Die variatie is mogelijk omdat ikflex.nl het belangrijk vindt dat de mensen die via ikflex.nl worden geplaatst ervaren zijn en kwaliteit in huis hebben. Mensen die weten wat ze doen, die kennis hebben en waar je gewoon van op aan kunt. ‘Morgen sta ik bijvoorbeeld bij de Kindertandarts ingepland. Bij het inplannen hier wordt altijd gekeken of de specialist kan omgaan met kinderen. Want je moet zo’n kleine smurf durven wakker te maken en uit te leiden natuurlijk. Ikflex.nl let hier goed op.’ In de app van Ikflex.nl kunnen opdrachtgevers aangeven wat voor specialismen ze zoeken. Alleen die specialisten krijgen vervolgens de opdrachten te zien die passen bij hun specialiteit. Achteraf wordt er ook gecheckt of de persoon past bij de betreffende organisatie, zoals bij de Kindertandarts bijvoorbeeld.


De toegevoegde waarde van Felix

Op de vraag wat de toegevoegde waarde is van ikflex.nl antwoordt Hidde: ‘De app zorgt ervoor dat ik afwisseling heb in mijn werk. Ik laat het Erasmus gewoon plannen. En daar plan ik omheen met de Felix-app. Of ik houd de dienst in de gaten als ik ergens heel graag heen wil. Dat is het leuke aan mijn werk. Iedere dag is anders.’